DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
- AutoCAD LT ile projelerinizi hızlandırın.
- Lande Kabinet
- HP Foundation 2012 R2 Gen9 Kurulumu
- HPE ProLiant DL380 Gen10 incelemesi
- Yeni HP Z İş İstasyonları
- Teknik Destek ve İletişim
- VMware
- Microsoft Azure
- Fırewall (Güvenlik Duvarı) Nedir?
- Veeam
- Acronis Backup
- Sunucu Kasa Tipleri ve Genel Özellikleri
- Hangi Sunucuyu Almalıyım ?
- Yedekleme
- Fellowes
- Office 365 nedir?
- Bulut Teknolojisi Nedir?
- Temel Ağ Cihazları
HP Foundation 2012 R2 Gen9 Kurulumu
HP WİNDOWS SERVER FOUNDATION 2012 R2 GEN9 KURULUMU
*Satın almış olduğumuz lisans medyasını sunucumuzun DVD okuyucusuna yerleştirerek işlemlere başlıyoruz. Sunucumuz açılışta yapması gereken işlemleri ve testleri yapacak bizim bu esnada bir şey yapmamıza gerek yoktur.
*Ekranda sunucumuzun özellikleri gelecek ve sonrasında aşağıda belirtilen f10 tuşuna basarak işlemlerimize devam edeceğiz.
*Açılan sayfada değişiklik yapmadan EULA (SON KULLANICI LİSANS SÖZLEŞMESİ) aktif edip bir sonraki adıma geçiyoruz.
*Ekranda INTELLIGENT PROVISIONING seçeneği hakkında aktif ya da pasif seçeneği gelmektedir ve biz ACTIVATE sekmesini seçerek ilerleyeceğiz.
*IRS (INSIGHT REMOTE SUPPORT) sayfasında bu ayarları daha sonradan yapılandırılabilmektedir. Biz bu sayfada REGISTAR LATER seçeneği işaretleyip ilerliyoruz.
*Karşımızdaki ekranda CONFIGURE and INSTALL seçeneği seçiyoruz.
*Bu ekranda ARRAY CONFIGURATION sekmesinden CUSTOMIZE seçeneğini seçip ilerleyeceğiz. Bu seçenekle RAID CONTROLLER kartı üzerinden disklerimize ulaşacağız ve istediğimiz RAID yapısını oluşturabileceğiz.
*Bu adımda HP SMART STORAGE ADMINISTRATOR yazılımıdır. Bu yazılım sayesinde RAID yapısını oluşturacağız. Ekranın solunda kalan bölmeden mevcut olan RAID CONTROLLER’ ı seçeceğiz. ACTIONS başlığı altındaki
CONFIGURE seçeneğini seçeceğiz.
*Ekranın sol tarafında kalan SELECTED CONTROLLER bölümünde yer alan RAID CONTROLLER’ ı seçeceğiz. ACTIONS başlığı altında kalan bölümden CREAT ARRAY seçeneğini seçeceğiz.
*Karşımıza gelen ekranda cihaz üzerindeki fiziksel olarak takılı olan disk’leri görmekteyiz. Yapmak istediğimiz RAID yapısına göre RAID yapacağımız diskleri işaretleyeceğiz.(Bu adımda içinde data olan bir disk varsa disk üzerindeki tüm bilgiler silinecektir.) Diskleri seçtikten sonra sağ alt köşede kalan CREAT ARRAY seçeneğine tıklayarak ilerliyoruz.
*Bu ekranda seçmiş olduğumuz diskler için uygun olan RAID yapılarını göreceğiz.
*STRIP SIZE / FULL STRIPE SIZE (Verileri okurken veya yazarken bu verileri ayırdığı parça boyutuna denir. ) ve SECTORS/TRACK değeri otomatik olarak seçili gelecektir. Herhangi bir değişiklik yapmamıza gerek yoktur. SIZE kısmından ise istediğimiz boyutta LOGICAL DRIVER oluşturabileceğiz. MAXIMUM SIZE kısmı seçili olarak gelecektir. Eğer LOGICAL DRIVE oluşturmak istiyorsak CUSTOM SIZE şıkkını işaretlemeliyiz. ( 2TB ve üzeri disklere işletim sistemi kurulamadığı için, yüksek kapasiteli disk boyutlarında CUSTOM SIZE kısmından maksimum 2TB veya daha küçük boyutlarda LOGICAL DRIVE oluşturarak işletim sistemini bu oluşturduğumuz bölüme kurmamız gerekir. )
* CACHING kısmı ENABLED olarak seçili gelecektir. CREATE LOGICAL DRIVE diyerek RAID yapımızı oluşturacağız.
*Şimdi SERVER’ ımızın üzerinde bir RAID yapısı oluşturduk ve kuruluma geçiyoruz.
* Karşımıza gelen ekranda OS FAMILY kısmından kuracağımız işletim sistemi ailesini seçeceğiz. WINDOWS SERVER 2012 ROK FOUNDATION R2 kuracağımız için MICROSOFT WINDOWS seçiyoruz. INSTALL METHOD kısmında ise CUSTOMIZE seçerek gerekli ayarlamaları kendimiz yapacağız. SOURCE MEDIA bölümünde ise işletim sistemi medyasının yolunu göstereceğiz. Biz DVD sürücüden yükleyeceğimiz için DISC şıkkı seçili olarak ilerleyeceğiz.
* Bir sonraki adımda INSTALL AMS(AGENTLESS MANAGEMENT OVERVİEW) yüklemesinin yapılıp yapılmayacağı soruluyor. YES seçeneği seçili olarak gelecektir. Herhangi bir değişiklik yapmadan ilerliyoruz.
* Karşımıza gelen ekran ise kurulum ayarlarımızın genel bir özetini bize gösterir. Burada yaptığımız değişiklikleri son bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bu adımdan sonra kurulum başlıyor. Kontrol ettikten sonra ilerliyoruz.
* FIRMWARE UPDATE sayfasında internet bağlantımız olduğu takdirde UPDATE’ leri en güncel haline getirecektir. İnternet bağlantısı olmaması durumunda ise bu aşamayı kendisi geçecek ve kurulum başlayacaktır. (Kurulum başladıktan sonra sistem otomatik olarak ilerleyecek ve ortalama 1 saat gibi bir sürede kurulumu tamamlayacaktır.)
*Lisans koşulları sayfasında kabul edip ilerleyeceğiz.
*Son olarak almış olduğumuz lisans key’ini girerek kurulum aşamasını tamamlıyoruz